Salta al contenuto principale

Repair guides and support for your LG TV.

1351 Domande Visualizza tutte

LG TV (43UF770V) video playback problem

Hi

I've got video playback problem on my LG TV - 43UF770V. I can't play video from

any source ( Live TV, IPTV, Amazon, Youtube...).

Block Image

Sound is working ,TV menu is working, I can surf on internet but can't play video.

I've done some googling and I thought that I found the problem - T-Con board, but

I was wrong. I bought new one and I have replaced it, but problem remains.

Any ideas what it could be ?

Additional images:

  • Power board:

Block Image

  • Mainboard:

Block Image

  • T-Con board:

Block Image

  • Web browser:

Block Image

  • YouTube in web browser:

Block Image

Risposto! Visualizza la risposta Anch'io ho questo problema

Questa è una buona domanda?

Punteggio 3
15 Commenti

Hi @nxs0 ,

Have you tried different signal input connection types, i.e. HDMI, Composite, Co-ax, USB even (video on a USB stick), from your signal sources?

da

Yes I’ve tried.

I used that TV as second screen for my computer and I’ve got TV recordings on USB stick with same result - no video just audio. I can play music from Plex playlist through HDMI ARC connected to Philips sound base.

da

@nxs0 " I can surf on internet but can't play video." does that mean you get the images, text etc. while surfing?

Check your settings and check your menus. Let us know what your settings are. Follow this http://www.lg.com/nz/support/product-hel... and see if that connects your apps

I'd sugest you disconnect all inputs. Then just connect one input. Use your regular cable (coax) and connect only that. What do you get now.

Post an image of all of your boards with your question. Use this guide Aggiungere immagini ad una domanda for that. It will allow us to see what you see.

How do you have your TV hooked up? did it ever work for you and it just stopped all of a sudden?

da

I've disconnected all inputs than connected and disconnected one-by-one HDMI, SCART, aerial. Result was the same - just "grain". I've uploaded additional images of all boards and web browser. Audio through optical output works as well. I bought that TV about 2 years ago.

da

Hi @nxs0 ,

Can't see it on the pic of the mainboard, but is there an ETBxxxxx number on it somewhere?

Have found plenty of mainboards with L59 EAX66492806 on them but it is the ETB number which denotes the size of the screen.

Just thought as the price is around 50-60 pounds UK (sorry my keyboard doesn't have pound symbol) for a 50" TV mainboard it might be a reasonable to pay a similar price for a board for your model.

You might have more luck finding a board if you just search online using the EAX + ETB numbers only.

Just a thought

da

Mostra altri 10 commenti

Aggiungi un commento

4 Risposte

Soluzione Prescelta

Hi @nxs0 ,

Since the TV menu screen is working OK. if you can try to update the firmware to see if this resolves the problem.

(Check the Reference link on the page and read the Update guide to be sure that this is the firmware for your exact model. If it is the wrong firmware it could "brick" the TV)

Hopefully if your TV's firmware is the same version, it will still allow you to re-install it.

Alternatively try to update "online" and see if that works (see the Update guide)

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 4

4 Commenti:

Checked for updates and it has the latest version available (04.25.56).

I think it is gonna be hardware issue. When it happened I smelled smoke then picture started to be distorted and after while picture was gone. I tried to find damaged or burned parts on all three boards but I found nothing. Maybe something wrong is inside LCD assembly.

da

Hi @nxs0 ,

It shouldn't be in the LCD panel as you say that the menu screens work OK. (Screens are dumb. They only show what they are told to show ;-)

Also the TCON board will be OK for the same reason.

It most likely will be on the mainboard as this is where the signal interpretation is done.

To a lesser extent it may be the power board as perhaps the power supply to a particular section of the mainboard may be faulty. without a schematic though it will be difficult to determine if this is the case

da

I was afraid of that. It is easy to find power board or t-con board on eBay or from a tv parts sellers, but mainboard for my model is hard to find.

It looks like I'm gonna have a new telly, yay ! ;-)

Thanks for your help Jayeff.

da

From the pictures I think there might be issues with the backlight...

da

Aggiungi un commento

For everybody with problems with LG ..UF6450. This is a problem with the xd machine chip. The board is only repareable from a spezialist.

These board is extremly expensive and the repairservice as well.

But you can can use the board from LG ...UF6409. This works perfekt. Only the backcover from the TV doesnt fit good and some small TV issue are missing. But for privat use it is the best and cheapest solution i know these because i use my own tv this way.

Regards Markus

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 3
Aggiungi un commento

@nxs0 I am not convinced that this is strictly a board error. You can see everything except video. That would lead me to believe that this is a video decoder issue. I'd go ahead and try to reinstall the firmware first. After that you most likely are looking at the main board needing to be replaced. I'd like to see what your screen shows when you just use regular TV (coax etc) Just one input and nothing digital.

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 2

3 Commenti:

Hi @oldturkey03 ,

I agree that it may be worth a try to see if a manual update works. My only concern is that @nxs0 mentioned that he'd smelled smoke just before the problem started and perhaps a manual update may leave it in a worse state than it is now , i.e. 'bricked'

da

I've downloaded firmware, saved it on USB flash drive in LG_DTV folder and

nothing has happened.

Update guide says that if there is the same or lower software version in the USB memory device then software version in TV nothing will happen. The latest version of firmware is from May 2017. I think, if it was a firmware bug than the problem would have appeared earlier.

So faulty mainboard.

Thanks guys !

da

sure looks like it. Your TV just has trouble with the video codec...Darn, to bad.

da

Aggiungi un commento

Same thing happened to me - weird colors but only in video playback - youtube, prime, netflix or on the web. But otherwise all images or pictures were super clear.

So I reset the TV to factory settings and problem solved. everything works fine now.

I presume corrupted software or a glitch

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 0

1 Commento:

I have exactly this problem. How can I solve it?

da

Aggiungi un commento

Aggiungi la tua risposta

Peter Legat sarà eternamente grato.
Visualizza Statistiche:

Ultime 24 Ore: 0

Ultimi 7 Giorni: 18

Ultimi 30 Giorni: 122

Tutti i Tempi: 26,032