Salta al contenuto principale

Processore quad core Intel Core i7 da 2,2 GHz (3,4 GHz con Turbo boost), 2,5 GHz (fino a 3,7 GHz con Turbo boost) o 2,8 GHz (fino a 4,0 GHz con Turbo boost) con 6 MB di cache L3 condivisa.

786 Domande Visualizza tutte

MacBook Pro 15" A1398 black screen after battery replacement

Hi everyone, a friend asked for help with his MacBook that was stuck in a boot loop, displaying only the Apple logo and a loading bar. After trying SMC and NVRAM resets, I reached the user menu, but the loop resumed after entering the password.

I noticed a bloated battery before opening the device, and inside, I found a very defective battery. Disconnecting it didn't stop the loop. I found a video suggesting disconnecting the display and trackpad, which worked—albeit slowly—using external peripherals.

Research indicated the boot loop could be due to the battery design. I ordered a new battery, backed up the data using the same workaround, and cleaned the dusty internals. With the new battery installed, I only heard the fans without any display. An SMC and NVRAM reset brought back the boot chime, but still no image.

Shining a light revealed an image without a backlight. External monitors worked fine, suggesting a backlight fuse issue. Despite checking continuity with a multimeter and cleaning connections, the issue persists.

Any ideas on what might be causing this? I've handled similar Apple device repairs but never encountered this problem before.

Risposto! Visualizza la risposta Anch'io ho questo problema

Questa è una buona domanda?

Punteggio 0
Aggiungi un commento

2 Risposte

Soluzione Prescelta

FIXED: after a very long investigation of what was causing the display failure and checking most components were working perfectly (might check the backlight capacitors, not my issue tho, the voltages were good on mine), also checked for a connector problem on the board (as Alexis mentioned) however it was clean and no external things in there, so I decided to check the display LDVS flex cable had some damage on the first pin from the right (that pin is the one in charge of the backlight voltage). Changed the flex and problem solved, I wish I could show the video used as guide to check (was great) but can't find it anymore.

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 0
Aggiungi un commento
Risposta Più Utile

Try to disconnect the signal cable, use a brush to clean both the cable and its connector on the motherboard then make sure the signal cable is well position from the hinges and connect it back. Then test it again.

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 1

1 Commento:

Thanks for your help! I did clean the connector, but never paid attention to the flex itself (where the damage really was)

da

Aggiungi un commento

Aggiungi la tua risposta

Alejandro Peñafiel sarà eternamente grato.
Visualizza Statistiche:

Ultime 24 Ore: 0

Ultimi 7 Giorni: 1

Ultimi 30 Giorni: 23

Tutti i Tempi: 45