Salta al contenuto principale

Model A1311 / Mid 2011 / 2.5 & 2.7 GHz Core i5 or 2.8 GHz Core i7 Processor

419 Domande Visualizza tutte

iMac Not Booting - Fan spins then stops - LED 2 blinks

Hello, my iMac appears to be having hardware issues. I thought it was a power supply issue, so I bought one from this website, but I'm getting the same issue. LED 1 lights up and stays lit, LED 2 blinks 1 time, LED 3 and 4 both do not light at all. Also, when LED 2 blinks both fans spin for about 3 seconds, then stop. This process never stops as long as the power cord is plugged in to the wall. Ive tried all the typical fixes, reseated RAM, reset SMC, pram, and replaced the power supply. I'm thinking it's the logic board, but I can't find anything online with these same symptoms. Any input would be much appreciated. Thank you

Rispondi a questa domanda Anch'io ho questo problema

Questa è una buona domanda?

Punteggio 5

Commenti:

Did what i wrote help you?

da

What ended up being the fault, mine does this problem also

da

I have a service check and they ask for 700$ to replace the motherboard. I throw away

da

Aggiungi un commento

3 Risposte

Risposta Più Utile

The first LED means your power supply is fine.

-it should always be on when the power is plug in.

The second LED means your logicboard is fine.

-it should aways be on when your computer is on.

The third LED means your video card is one.

If your second LED doesnt stay on that means you have a logicboard issue.

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 3
Aggiungi un commento

Just found the fault. Remove your ram vacuum and clean the slots, clean ram and fit 1 ram at a time, I removed the ram I upgraded 2 years ago now it boots up.

from my research if you still have issues it will be a logic board but check your ram first

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 1

Commenti:

I had the same problem: upon opening the iMac, found LED #2 flashing about 1 Hz. Replacing the upgraded RAM with the apple original RAM allowed machine to boot. (Wish I had checked this BEFORE spending an hour removing the display and the adhesive tapes!)

da

Aggiungi un commento

I had same issue and same led pattern. Like a dummy, I had LCD thermal sensor cable plugged into the unused port to the left instead of the port next to the Display data cable/LCD cable.

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 0
Aggiungi un commento

Aggiungi la tua risposta

kelaure sarà eternamente grato.
Visualizza Statistiche:

Ultime 24 Ore: 0

Ultimi 7 Giorni: 8

Ultimi 30 Giorni: 41

Tutti i Tempi: 1,691