The Samsung NaviBot SR8855 is a handy autonomous vacuum by Samsung.

13 Domande Visualizza tutte

circuit diagram or schematic for accu loading

The Bot Device cannot load his accu.

It does not recognized the contacts of the docking station. It still search and find the docking station well, but search endless the loading contacts.

I'm still good in electronics but do not have any schematics and don't kow any about the firmware/programms of a lot of microcontroller build in.

Risposto! View the answer Anch'io ho questo problema

Questa è una buona domanda?

Punteggio 3

Commenti:

Have you checked your charging pins to make sure that you have power on those?

da

Aggiungi un commento

Spedizione gratuita per tutti gli ordini superiori a 100 US$ o contenenti un Kit Attrezzi Pro Tech!

Sfoglia il Nostro Negozio

5 Risposte

Soluzione Prescelta

Chech the power switch at the bottom of the vacuum cleaner. It can cause no charge issue, and other strange behaviours. I had to repair that 2of 2 devices.

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 3

Commenti:

Very good help. Changing the powerswitch solved the problem ! Thanks

da

Hi, I'm new here. How do I post a question?

My Navibot is apparently dead. Charger green led is on but no sign of life on the cleaner, the display won't turn on. Could it be the powerswitch again?

da

Antonello, use this link https://www.ifixit.com/Answers/Advice to ask a question. give as much information as possible about your device and what it does or does not do. Also let us know what you tried to fix it.

da

As I remember the power switch can cause such issue too. Give it a try.

Note: this is a simple 2 pole on-off switch. You can temporarily remove the switch and connect the appropriate pairs of wires.

Note2: You can repair the switch itself. Dismount it into pieces, clean it, use cleaner contact liqid (like wd-40, but any other you have should be ok) , and mount it.

da

Thanks for help. It helped me

da

Mostra 1 altro commento

Aggiungi un commento

tomtom, check the charger first.

Block Image

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 2

Commenti:

oldturkey03, I have torn apart my charger and am seeing voltage at the fuse. However, no voltage at the charging pins. What could be causing this?

da

You'd have to check the components after the fuse. Check the caps

da

Aggiungi un commento

I've been struggling aswell. My navibot over a short period declined in battery capacity down to the level where it instantly died once leaving the charger unit. I even went and bought a new expensive battery, only to find out that the charger is charging to low current. I'm still struggling to find the reason. I replaced one of the voltage regulators hoping that would be the problem, but to no avail.

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 0
Aggiungi un commento

Chech the power switch at the bottom of the vacuum cleaner.

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 0
Aggiungi un commento

Look for burn traces on the mobo. Failure of the motor driver circuit has similar symptomes. I have qualified my mobo a dead, due to similar reason, which is giving me a chance for playing with arduino as replacement for mobo (as a forever project ; . ) :)

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 0
Aggiungi un commento

Aggiungi la tua risposta

tomtom sarà eternamente grato.
Visualizza Statistiche:

Ultime 24 Ore: 1

Ultimi 7 Giorni: 8

Ultimi 30 Giorni: 47

Tutti i Tempi: 6,490