Salta al contenuto principale

Modello A1311 / Metà 2010 / Processore Core i3 da 3,06 e 3,2 GHz o Core i5 da 3,6 GHz

342 Domande Visualizza tutte

SSD overplaatsen van laptop naar iMac

Ik heb een Imac met SSD maar er staat Catalina op en veel oude software werkt niet omdat het 64 bits is. Ik wil nu mijn oude SSD met windows 7 overzetten naar mijn imac en de daar aanwezige SSD dus vervangen. Kan dat zonder problemen of krijg ik dan conflicten? Je zou dan windows 7 op een imac draaien.

Rispondi a questa domanda Anch'io ho questo problema

Questa è una buona domanda?

Punteggio 0
Aggiungi un commento

1 Risposta

Risposta Più Utile

Dag Dik

Windows op een Mac is technisch mogelijk geworden toen Apple in 2006 overstapte op Intel-processoren. Sinds Mac OS X 10.5 (uit 2007) heeft Apple speciale functies aan het besturingssysteem toegevoegd zodat je – als je dat wilt – bij het opstarten van je Mac kunt kiezen uit macOS of Windows.

In principe kan dit met iedere versie van Windows, maar je hebt hiervoor uiteraard wel een licentie voor Windows nodig. Ook is het zo dat je vanaf macOS Mojave ( Catalina is na  Mojave) alleen Windows 10 kunt installeren en geen oudere versies (dus noppes voor win 7). Heb je een Mac van voor 2015 dan zul je tevens een lege USB-stick met een opslagcapaciteit van minstens 16 GB moeten hebben.

Zomaar Harddrive ( uw SSD) uit het een computer halen en in een andere plaatsen werkt niet, Dit vergt sowieso een herinstallatie van het OS ( tenzij de 2 computers zijn opgebouwd in een zelfde configuratie)

Zonder problemen is het dus zeker niet.

Het volledig artikel kan je nalezen op : https://www.iculture.nl/gids/windows-mac...

Als je toch wil experimenteren , kan je een draagbare windows versie op een USB stick plaatsen en je mac laten opstarten via USB.

Succes

Homer82

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 1

1 Commento:

Dank voor de hulp.

da

Aggiungi un commento

Aggiungi la tua risposta

dikvester sarà eternamente grato.
Visualizza Statistiche:

Ultime 24 Ore: 0

Ultimi 7 Giorni: 1

Ultimi 30 Giorni: 1

Tutti i Tempi: 38