Salta al contenuto principale

The Pioneer DEH 4600 MP is an in-dash car stereo that is CD, MP3, WMA, and WAV compatible.

12 Domande Visualizza tutte

Pioneer AVH1300-NEX backup camera not displaying!

Installing a pioneer AVH1300-nex.

Everything works except the backup camera display is black. When I put it in reverse the H/U switches to backup camera mode and it says "image may be reversed" and shows the parking assist lines. I move the gear selector either way and the H/U goes back to regular mode.

I know the camera works when i put it in reverse because I have a separate video monitor it displays on. It turns on when I select reverse and off when I select another gear.

-head unit works

-camera works

-reverse triggers a backup screen

-screen is black with warning message

-backup lines show

-hooked into brown port "r/c in"

Risposto! Visualizza la risposta Anch'io ho questo problema

Questa è una buona domanda?

Punteggio 3

Commenti:

I am having the same issue as well, but I have the AVH-600EX PIONEER radio. I got into my truck the other day and when I left to go to the store it was working. Then when I got there it had stopped for somereason!! I checked the video jack going in the radio and it was plugged in and at the camera and everything is getting power!! Then noticed the video cable somehow got cut. I replaced and re-ran another video cable and I am still getting a blank screen when putting it in reverse or selecting the rear camera view while in drive to check the trailer etc... Could it be that the new cable I replaced the broke one with be bad? I have checked the fuses and a inline glass fuse on the negative wire as well is still good. I even changed out the backup camera as well thinking it may have burned out, but still getting a blank screen on both camera views and the wording for the rear view, but no lines for parking!!!?

da

Same on my mvh1400nex

da

Searched this thread because I'm having the exact same problem installing new one in my daughter's CRV. Figured it out myself. Camera wasn't grounded. If yours worked then stopped, ensure your ground is good. Many people put the wire under a screw... you have to scrape the paint off. Must ground to bare metal!!If getting warnings on screen about reverse view etc, and screen goes black when you put in reverse, then the head unit is working. Problem is with camera. Check that ground!

da

Try checking the video input. Tha camera cable has a yellow connector, it should be connected to the brown input at the back of the radio. I had made mistake of connecting to yellow input, and I would see the black screen when I switched into reverse or selected view camera option.

da

Mine times out at 50 seconds after ignition is turned on. Any ideas?

da

Mostra 1 altro commento

Aggiungi un commento

3 Risposte

Soluzione Prescelta

Try testing the camer’s power connections. Maybe when you tested the camera using the separate monitor, the camera was getting a different power connection or source. Put the car in reverse, make sure the H/U is showing the backup screen, then check the camera’s power (at the camera) to make sure it’s getting 12V. You can also try connecting the camera to constant power instead of switched power temporarily. Some Pioneer head units run a video signal input check when they’re first turned on. If no camera signal is present, it might cause problems. Also see if there is a camera power connection on the Pioneer H/U. It might be necessary to power the camera from the H/U instead of elsewhere (such as tapping into reverse lights).

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 3
Aggiungi un commento

Another cause of the camera stopped working could be that your battery is low and the radio unit sets back to default (camera off). In which case you’ll need to go to settings and switch camera on.

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 0
Aggiungi un commento

Solved.

I came across this thread when troubleshooting my AVH-1300nex after installing my backup camera.

Initially I spliced the camera power into the reverse light power, as well as the ground cables. I used the AV cable that came with the unit which had an additional red line. I hooked the red line to the reverse light and the other end into the head units reverse signal input line, and the RCA plug into the RCin port. The result was the head unit displayed the camera all times EXCEPT when I reversed. I ended up having to wire up a relay that disconnected power when in reverse and had power enabled in all other gears with the relay wiring as such:

85 - ground

86 - red line connected to reverse light

87 - unconnected and protected from grounding out against anything

87a - H/U power cable

30 - reverse signal input

This worked for me, hopefully it helps someone else, ask if you have any questions.

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 0
Aggiungi un commento

Aggiungi la tua risposta

Timothy sarà eternamente grato.
Visualizza Statistiche:

Ultime 24 Ore: 34

Ultimi 7 Giorni: 241

Ultimi 30 Giorni: 963

Tutti i Tempi: 36,518