Salta al contenuto principale

The production third generation Quest was unveiled for the 2004 model year at the 2003 North American International Auto Show.

8 Domande Visualizza tutte

Slip TCS lights on won't go past 10 mph

Slip and TCS lights on. take out the TCS block fuse then it works for abit what other ways can i try to fix or bypass this?

Risposto! Visualizza la risposta Anch'io ho questo problema

Questa è una buona domanda?

Punteggio 2
3 Commenti

@jimfixer any expertise with this problem?

da

i also have this problem on my 03 altima. after having autozone read the code i got pedal sensor codes

da

Hi .Am Having Problem With My Nissan Quest 2005 .. the light TCS off and slip light on always and my car couldn’t move , Acceleration is worse pls I need help

da

Aggiungi un commento

3 Risposte

Soluzione Prescelta

Have you had the codes read to see if its just a wheel sensor or if its the abs pump causing the problem I can better help if I knew for sure what Im dealing with . It could be something as simple as dirt in the tone ring . If you want to ignore the problem and disable the traction control you will also have to pull the fuse on the ABS as well as it works in conjunction with the traction control (TCS). There could be as many as 4 fuses involved that need to be pulled . However disableing the traction control and the ABS are not something I would advise doing .

Here are some things to look for .

Mud in the tone ring or a cracked tone ring . The tone ring is on the axle near the hub and looks like this

Check the ends of the ABS sensors for metal filings as this can throw off the sensorit looks like this

Check for pinched or broken ABS cables . They look like this

Look for your yaw or sway sensor and make sure it can still move if it is a gyro type or is not corroded. Its usually found in the center console andwill look like this

It could also be a faulty ABS pump

Hope this helps

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 3
Aggiungi un commento

change the crankshaft position sensor and the 2 camshaft position sensors

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 0
Aggiungi un commento

I’ve had this on a 2003 Nissan 350GT. The slip and TCS lights seem to be the light combo of choice for Nissan for any number of faults. It sounds like your ECU has gone into ‘limp home mode’ and you will need to get the error codes checked to pinpoint the issue.

Either connect an OBD scanning tool to the OBD port under the steering wheel (or take it to a garage) or if you don’t have a scanner you can try the Nissan ‘pedal dance’ which can be tricky to get the timing right but here is a link to it : https://www.nissanhelp.com/diy/common/ni...?

the error codes will then be flashed up by the Engine Check Light on the dash … once they’re flashing i find it useful to video the flashing sequence on my phone and then translate them afterwards.

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 0

2 Commenti:

I've got the same problem, can't get over 10 mph, I have a totally rebuilt 2000 Caddy Catera, new motor, everything, but I haven't changed my rear wheel sensors, I'm going there next, but I noticed someone mentioned crankshaft or camshaft sensors, how could that cause the problem?

da

My 2008 Nissan quest the traction control light and slip mode came on but the codes were p2a00 and code p0455 and code p0340 and code c1130 that last cold I can't find nothing on it it says it's not even the right code and the rest of them doesn't have nothing to do with the or say anything about traction control and I'm kind of stumped on what it could be I talked to the dealership they they didn't they they didn't know they'd have to put it off and I don't have the money to have it hooked up so I'm just looking for some help so many point me in the right direction I'd appreciate it

da

Aggiungi un commento

Aggiungi la tua risposta

Stacy Hoffert sarà eternamente grato.
Visualizza Statistiche:

Ultime 24 Ore: 2

Ultimi 7 Giorni: 25

Ultimi 30 Giorni: 141

Tutti i Tempi: 10,967