Salta al contenuto principale

Modello metà 2010, A1278 / processore Core Duo 2,4 o 2,66 GHz

934 Domande Visualizza tutte

Runs from Battery but not charger

I've been given a dead Mid 2010 13" Macbook Pro because it was aparantly completely dead. When I connect the charger, the led glows very faintly green but it won't turn on.

I put a charged battery from my working macbook in it, and it turned on and worked fine - except it wouldn't detect the magsafe charger.

I then swapped the DC-in board with my working macbook but the problem remains.

So I've tried two chargers, two batteries and two DC-in boards all with the same symptoms - it works fine on the battery but not from the charger. I guess there's a fault on the logic board somewhere...

Can anyone suggest any common faults or where to start looking on the logic board for issues?

Thanks.

Rispondi a questa domanda Anch'io ho questo problema

Questa è una buona domanda?

Punteggio -1
Aggiungi un commento

2 Risposte

Risposta Più Utile

The

DC in boards should be the same part numbers... you can look for "burned" spots or corrosion spots on the logic board (don't forget to look underneath).

The corrosion can be cleaned, the burned spots may indicate blown components... they are very hard to replace (soldering logic boards requires special skill and materials).

If the DC boards did match you might clean it (so further corrosion does not damage the machine) and use it as is, buy a replacement logic board or part out the machine.

Remember to return and mark accepted the answer that best solves your problem.

Good luck,

N

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 2

Commenti:

Thanks for the responce. Yes, the dc board I replaced was the same part number.

I repair mobile phones down to component level for a living, so have access to all testing/rework equipment required. I'm currently attempting to trace the electrical path from the dc connector to find the fault, but any common faults or issues would be appreciated.

Thanks, Mike.

da

Aggiungi un commento

See this thread: http://forums.macrumors.com/showthread.p...

There are many things to try, including checking the voltages at the DC in board and fuse location in the logic board for incoming power from the magsafe adapter. Also make sure thgat the magsafe pins are not stuck in the depressed position or dirty.

Questa risposta è stata utile?

Punteggio 1
Aggiungi un commento

Aggiungi la tua risposta

Mike Wynne sarà eternamente grato.
Visualizza Statistiche:

Ultime 24 Ore: 0

Ultimi 7 Giorni: 0

Ultimi 30 Giorni: 1

Tutti i Tempi: 1,394