Salta al contenuto principale

Aggiusta la tua roba

Diritto alla Riparazione

Store

Aiuto

Versione corrente di: Steven Dale ,

Titolo:

Optibay Slot wont read hard drives

Testo:

This is a long one, but here's the recap:
 
- Bought in 2010, removed SuperDrive, instead put in an Optibay Knock Off (let's call this OKO), and a OCZ Vertex 2.
 
- At this point, SSD is primary boot device, and the original 320GB SATA drive is in the original location, acting as my data drive. Pure Bliss for 5 months.
 
Then, one day starting my laptop gives me the dreaded Question Mark.
 
- Put everything back to stock config, brought to Apple, they deemed their original 320 drive as dead, replaced it with a new, and gave me the old 'dead' drive.
 
- Came home, put SSD and OKO back, system boots, but unresponsive. Desktop appears, but I tried clicking everywhere and nothing happens. For about 6-7 minutes, then all my clicks 'register' and my system works, but Disk Utility does not see my SSD.
 
- But nothing was wrong was with my SSD. Right? I take my firewire external and plug my SSD in, and I am able to boot from my SSD just fine. Weird. Then, I plug my data drive, that apple deemed as dead, and that works too via my external! This is getting interesting.
 
- So drives are ok, must be the OKO right? I order the real Optibay, and lo and behold, same issues. I tried using the real Optibay with both my SSD AND the 'dead' hard drive, (which works fine externally) and same issues. Desktop unresponsive
 
- If I take out the Optibay, all boots well with my stock 320 OSX installation.
 
Sooooo:
 
- It must be logic board on the Optical Drive slot thats haywire, or the connector that is bad. Right?
 
Apple says everything is fine, cause when the superdrive is there, there are no errors. How

I guess the SATA connector part may be bad:
http://www.ifixit.com/MacBook-Parts/MacBook-Pro-15-Inch-Unibody-Mid-2009-Mid-2010-Early-2011-SATA-SuperDrive-Cable/IF161-040

will try and replace, but if it's not that - what is it?
Why would my OSX installation, on the stock 320 SATA drive freeze for so long after booting when there is something in the second slot?

What are the chances both Optibay and OKO are actually dead?

How
do I proceed? Thisprove that the second slot, where optical drive is crazy.bad, if Apple says they don't support external hardware?
Apple says everything is fine, cause when the superdrive is there, there are no errors. How

I guess the SATA connector part may be bad:
http://www.ifixit.com/MacBook-Parts/MacBook-Pro-15-Inch-Unibody-Mid-2009-Mid-2010-Early-2011-SATA-SuperDrive-Cable/IF161-040

will try and replace, but if it's not that - what is it?
Why would my OSX installation, on the stock 320 SATA drive freeze for so long after booting when there is something in the second slot?

What are the chances both Optibay and OKO are actually dead?

How
do I proceed? Thisprove that the second slot, where optical drive is crazy.bad, if Apple says they don't support external hardware?

Dispositivo:

MacBook Pro 15" Unibody Mid 2010

Stato:

open

Post originale di: Steven Dale ,

Titolo:

Optibay Slot wont read hard drives

Testo:

This is a long one, but here's the recap:

- Bought in 2010, removed SuperDrive, instead put in an Optibay Knock Off (let's call this OKO), and a OCZ Vertex 2.

- At this point, SSD is primary boot device, and the original 320GB SATA drive is in the original location, acting as my data drive. Pure Bliss for 5 months.

Then, one day starting my laptop gives me the dreaded Question Mark.

- Put everything back to stock config, brought to Apple, they deemed their original 320 drive as dead, replaced it with a new, and gave me the old 'dead' drive.

- Came home, put SSD and OKO back, system boots, but unresponsive. Desktop appears, but I tried clicking everywhere and nothing happens. For about 6-7 minutes, then all my clicks 'register' and my system works, but Disk Utility does not see my SSD.

- But nothing was wrong was with my SSD. Right? I take my firewire external and plug my SSD in, and I am able to boot from my SSD just fine. Weird. Then, I plug my data drive, that apple deemed as dead, and that works too via my external! This is getting interesting.

- So drives are ok, must be the OKO right? I order the real Optibay, and lo and behold, same issues. I tried using the real Optibay with both my SSD AND the 'dead' hard drive, (which works fine externally) and same issues. Desktop unresponsive

- If I take out the Optibay, all boots well with my stock 320 OSX installation.

Sooooo:

- It must be logic board on the Optical Drive slot thats haywire, or the connector that is bad. Right?

Apple says everything is fine, cause when the superdrive is there, there are no errors. How do I proceed? This is crazy.

Dispositivo:

MacBook Pro 15" Unibody Mid 2010

Stato:

open