Salta al contenuto principale
Aiuto

Versione corrente di: JCE138 ,

Titolo:

"Washed out" display with narrow more colorful band around edge

Testo:

My model is slightly different: LN46B530P7NXZA but apparently from the same family.
 
Friend gave me the tv saying it had sound but no picture.
 
On testing, noted that backlight was fine and that picture was just washed out. Fiddled

[image|1787136][image|1787134][image|1787135]

Fiddled
for a while with the picture settings such as the brightness and contrast and at some point everything just returned to normal.
On testing, noted that backlight was fine and that picture was just washed out. Fiddled

[image|1787136][image|1787134][image|1787135]

Fiddled
for a while with the picture settings such as the brightness and contrast and at some point everything just returned to normal.
 
After a couple days, the picture quality gradually deteriorated firstly by ghosting then gradually “grayed”out back to the original condition I received the TV.
 
I opened the unit and everything seems fine visually.
 
Downloaded the service manual for the related model on IFIXIT which seems to point to the T-CON Board.
 
Disconnecting and reseating the ribbon cables to the T-CON board did not resolve the problem.
 
Should I replace the T-CON board or does anyone thing the problem lies elsewhere?
 
I am especially minded to the earlier recovery during changing the settings.

Dispositivo:

Samsung LN46A530P1FXZA 46 inch LCD TV

Stato:

open

Post originale di: JCE138 ,

Titolo:

"Washed out" display with narrow more colorful band around edge

Testo:

My model is slightly different: LN46B530P7NXZA but apparently from the same family.

Friend gave me the tv saying it had sound but no picture.

On testing, noted that backlight was fine and that picture was just washed out. Fiddled for a while with the picture settings such as the brightness and contrast and at some point everything just returned to normal.

After a couple days, the picture quality gradually deteriorated firstly by ghosting then gradually “grayed”out back to the original condition I received the TV.

I opened the unit and everything seems fine visually.

Downloaded the service manual for the related model on IFIXIT which seems to point to the T-CON Board.

Disconnecting and reseating the ribbon cables to the T-CON board did not resolve the problem.

Should I replace the T-CON board or does anyone thing the problem lies elsewhere?

I am especially minded to the earlier recovery during changing the settings.

Dispositivo:

Samsung LN46A530P1FXZA 46 inch LCD TV

Stato:

open